På jakt efter inredning och konst i Haparanda

Hej på er alla fina följare

Den här veckan är jag särskilt fokuserad på konst, jag ska nämligen hjälpa en vän att inreda hans takvåning i Haparanda och han vill ha hjälp med inredningsdetaljer. Han har haft en ganska opersonlig stil innan men bestämde sig för att lägga ner lite tid och hjärta på att göra hans hem mer till ett hem, ombonat och trevligt. Så han frågade om jag ville hjälpa till att leta efter lite snygg konst att hända på väggarna och det gör jag gärna.

Jag är inte särskilt kunnig på konst men tycker det är roligt med färg och form och inredning så jag tycker det ska bli roligt. Vad vi söker nu är efter en snygg målning att hänga i vardagsrummet. Han har mycket toner i brunt och vitt så det hade varit snyggt med något som bryter av det men som ändå matchar såklart. Jag sitter på alla mina raster på jobbet och letar efter inspiration på nätet och jag har hittat några olika alternativ och däribland en lokal konstnär från Haparanda som skulle kunna vara aktuell att kika närmare på.

Sen behöver han lite mer mjuk inredning, alltså sånt där fluff och mys i form av någon fin filt och ett par kuddar. Ljus och blommor gör också väldigt mycket. Jag har hittat några gamla böcker på en loppis som kommer passa fint som inredning. Dessutom hittade jag på samma gång en stor vacker spegel som han budade hem från en nätloppis. Det blir både en fin detalj men kommer också göra lägenheten både större och ännu ljusare. Det är lätt att gå loss på idéer speciellt när det inte är ens egna pengar som ska spenderas haha! Nu får jag nog försöka jobba dock, men jag hoppas ni har en underbar dag så hörs vi snart igen!